ceturtdiena, 2013. gada 10. janvāris

Šampūni un alerģijas!

Sveikiņi!


Laikam, jau iepriekš esmu pieminējusi par savu alerģiju pret Garnier šampūniem, bet tā nu ir sanācis, ka pēdējā laikā esmu izjutusi vēl divas nepatīkamas alerģiskas reakcijas (un pat dermatītu) ar diviem citiem šampūniem. Šajā attēlā var redzēt trīs šampūnus no kuriem es ieguvu alerģisku reakciju.

Pirmais šampūns no kā man bija alerģija ir Garnier Ultra Doux kumelīšu šampūnu. Jau pēc matu mazgāšanas sākās nieze, bet nākamajā dienā parādījās tādi kā apdegumi gar matu līniju. Bija traki, taču nākamajā dienā tas pārgāja un es atkal laimīga staigāju ar normālu galvas ādu.
Nesen izmēģināju L'oreal Arginine resist šampūnu. Šoreiz bija ļoti spēcīga nieze. Staigāju tā kā tāds kašķa pārņemts cilvēks vairākas dienas un nezināju, ko iesākt ar savu galvu. Nu, nekas pēc pāris dienām viss pārgāja un es atgriezos pie sava parastā šampūna.

(Te ir mana auss un kakls.)

Pāris dienas atpakaļ ieskrēju The Body Shop veikalā un ierodziju atlaides uz viņu Rainforest sērijas šampūniem. Iegādājos to, kas bija domāts taukainiem matiem. Laimīga devos mājās un tajā pašā vakarā to arī izmēģināju. Tā bija LIELA, LIELA kļūda! Tik šausmīgu alerģisku reakciju es vēl nekad mūžā nebiju piedzīvojusi. Kad tikko izmazgāju matus viss it kā bija labi, taču nākošajā dienā... Mana galva niezēja tik šausmīgi, ka es nezināju, kur likties :D Izveidojās arī tas pats apdegums gar matu līniju un tādi kā ūdeņaini pūslīši uz ausīm un kakla, kā arī noteikti uz galvas, kur es vienkārši viņus neredzu. Vairākas dienas un vēl joprojām es mokos no tā, ka vietās, kur ir tie pūslīši man viss deg. Man ir jādzer zāles, kā arī jāsmērē speciāla smēre uz bojātajām vietām. Mana diagnoze - dermatīts. 
Veicu nelielu izmeklēšanu un salīdzināju visu šo šampūnu, kā arī šampūnu no kā man nav alerģija sastāvu. Izrādījās, ka šampūnos, kas man izraisa alerģiju ir salicilskābe, bet no tā, kura man nav alerģijas, nav arī salicilskābes.

Te būs visu šampūnu sastāvi, ja kādam interesē:

The Body Shop
Aqua, Sucrose, Disodium Cocoyl Glutamate, Lauryl Betaine, Laureth-5 Carboxylic Acid, Propylene Glycol, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Sodium Chloride, Glycerin, Polyglyceryl-4 Caprate, Parfum, Sucrose Laurate, Sodium Benzoate, Isopropyl Alcohol, Salicylic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Fucus Vesiculosus Extract, Alcohol, Citric Acid, Pentaclethra Macroloba Seed Oil, Lamium Album Extract, Sodium Hydroxide, Tocopherol

L’oreal
Aqua, sodium laureth sulfate, coco-betaine, dimethicone, glycol disterate, sodium chloride, guar hydroxpropyltrimnium chloride, sodium benzoate, hydroxypropyltrimnium hydrolyzed wheat protein, sodium hydroxide, PPG-5 CETETH-20, arginine, salicylic acid, polyquaternium-7, limonene, linalool, benzyl salicylate, 2-oleamido-1, 3-octadencandiol carbomer, serine, butylphenyl ,methylpropional, citric acid, glutamic acid, hexyl cinnamal, glyceryl linoleate, glyceryl oleate, parfum.

Pantene
Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Xylenesulfate, Parfum, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, PEG-60 Almond Glycerides, Butylphenyl Methylpropional, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Salicylate, Magnesium Nitrate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxalehyde, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Fumaric Acid.

Garnier
Aqua , ammonium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, kaolin, sodium chloride, glycerin, ci 19140 / yellow 5, ci 42090 / blue 1, sodium benzoate, sodium hydroxide, salicylic acid, limonene, pimpinella anisum (anise) seed oil, benzoic acid, linalool, benzyl salicylate, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, acrylates copolymer, citric acid, hexylene glycol, hexyl cinnamal, parfum / fragrance

Tā kā, meitenes, esat uzmanīgas un sekojiet līdzi produktu sastāvam!

3 komentāri:

  1. Interesanti. Malacis, ka izdevās izskaitļot "vainīgo" :) Parasti ir diezgan grūti noteikt, no kā rodas alerģija (vai izsitumi uz sejas).

    AtbildētDzēst
  2. Man no sliktiem šampūniem matiem rodas nieze, ka ar galvu pret sienu gribās braukāt. Un izteikts sausums galvas ādai.
    Traki Tev pavisam. Bīstamie šampūni!! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ar bieži nieze bij un nenormāls sausums, bet līdz tik briesmīgai situācijai, kā tev, nebiju nonākusi. Tad sāku lietot "organiskos" šampūnus, ar tiem viss ir ok, ja neskaitot to, ka mana galvas āda ļoti ātri sataukojās. Bet beidzot esmu atradusi kaut kādu vidusceļu ar Aussie šampūniem...:)
      Un vēl varu ieteikt lietot divus šampūnus pamijus, galvas āda nepierod tik ātri pie šampūna un rezultāts ir daudz labāks!;)
      Bet nu katram viss notiekās diezgan individuāli, tāpēc vienkārši novēlu pēc iespējas ātrāk atrisināt šo problēmu un atras sev ideālāko variantu!;)

      Dzēst