otrdiena, 2013. gada 2. aprīlis

Kā iepirkties internetā?

Sveikiņi!

Beidzot raksts par iepirkšanos internetā. Tā kā esmu pirkusi preces tikai no ebay, tad šoreiz es paskaidrošu kā iepirkties tieši šajā mājaslapā. Iepriekš es domāju, ka šis process ir šausmīgi sarežģīts un tādai "bremzei" kā man nekad mūžā nepieleks, kā šis sarežģītais mehānisms strādā, taču mans "gribu" pārvarēja visas manas bažas un es ar entuziasmu ķēros pie ebay pētīšanas. Rezultāts - veseli trīs pirkumi mēneša laikā. Upss!

Kliko uz bildēm, lai tās palielinātu!
1. Piereģistrējies http://www.ebay.co.uk! Aizpildam visu prasīto, lai pēc brīža nokļūtu maģiskajā, visādu vajadzīgu un nevajadzīgu lietiņu pasaulē.
2. Ieraksti meklētājā produktu, ko vēlies nopirkt, piemēram - SKIN79 BB cream (labs produkts, iesaku! ;D).

3. Parasti paši pirmie meklēšanas rezultātie parādās tie, kurus pircēji ir novērtējuši ar vislabākajām atsauksmēm + arī tie, kuriem ir free shipping jeb bezmaksas piegāde. Es noteikti iesaku izvēlēties free shipping (ja ir iespēja, jo daži pārdevēji nemaz to nepiedāvā), ar to mazāks čakars.
4. Izvēlies produktu! Pievērs uzmanību arī cenu atšķirībām un produkta daudzumam, izvēlies visizdevīgāko variantu! ;)

5. Kad esi izvēlējusies visizdevīgāko produktu, vēlreiz pārbaudi cenu un maksu par piegādi. Kā arī pievērs uzmanību postage - worldwide, uzspied virsū see exclusion (izņēmumi):
6. Ja pie izņēmumiem nav Latvijas, tad vari priecīga turpināt iepirkšanos!
7. Uzspied virsū "Buy it now".
8. Tagad padomā, vai to, ko vēlies nopirkt tev tiešām vajag, vai tev pietiks naudas uz kartiņas un vai tevi apmierina viss aprakstītais par produktu, jo uzspiežot "Commit to buy", tu vairs NEVARĒSI atteikties no produkta un tev OBLIGĀTI būs jāsamaksā par to!
9. Tālāk aizpildi visas vajadzīgās ailes (tas būs jādara tikai, kad pērc kaut ko pirmo reizi ebayā, tālāk viss notiks ar vienu klikšķi).
10. Kad esi saņēmusi savu paciņu, uzraksti atsauksmi par pakalpojumu, ko sniedza konkrētais pārdevējs. :)

Ceru, ka šis raksts kaut nedaudz palīdzēs tiem, kas baidās, bet grib iepirkties internetā. :) Galvenais visu veikt mierīgi, bez steigas un lasīt visas norādes. ^^ Ja rodas kādi jautājumu vai sarežģījumu, droši jautā komentāros, es palīdzēšu cik spēšu. ;)

12 comments:

  1. iepirkšanās internetā šķiet viegla līdz atduros pret Paypal. par to zinu tik šausmīgi maz, ka pat kauns, bet reti kad var atrast ebay pārdevēju kurš piedāvā arī citu maksāšanas veidu, vai vismaz tiem produktiem kurus gribu es ir tikai paypal

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. lielākoties visi pārdevēji izmanto paypal, jo tas ir pats drošākais veids kā saņemt un nosūtīt maksājumu par preci. ;)
      jā, arī man šķita, ka paypal ir kaut kas sarežģīts, bet tas nemaz nav tik grūti. atliek tikai piereģistrēties paypal mājaslapā un viss ir okiņi! pietam paypal sadarbojas ar ebay un paypalā var piereģistrēties caur ebay, kad tiek pirkta kāda prece, kuras pārdevējs atbalsta maksājumus tikai ar paypal.

      Dzēst
  2. Hm, nu interesanti. Paldies par rakstu. Kad saņemšos tādam solim, tad noteikti noderēs. Nekā sarežģīta jau tur nav.

    AtbildētDzēst
  3. Bet laiks? o.o Cik jus gaidijat produktu? :)

    AtbildētDzēst
  4. Kada ir jums karte PayPal (Visa, Mastercard...) kadu ir labak izmantot?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. man šķiet, ka tas nav svarīgi, jo Paypal pieņem visas kartes. ;)

      Dzēst
  5. gribēju pajautāt tad, kad sūta no ebay, kā notiek tad, kad grib pasūtīt no dažādiem pārdevējiem? nu piemēram, vēlos skropstu tušu no viena, bet lūpu krāsu no otra.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. tad vienkārši abas paciņas atnāks katra savā laikā, nevis vienlaikus. ;)

      Dzēst
    2. bet pie rēķina maksāšanas nebūs nekādas problēmas? maksājums vienkārši aizies abiem pārdēvējiem?
      Paldies. :)

      Dzēst
    3. jā, rēķins aizies abiem! ;)

      Dzēst