otrdiena, 2015. gada 12. maijs

Ieskatoties vēstures kosmētikas somiņā

Lietojot mūsu pierasto kosmētiku, mēs nemaz nenovērtējam cik tā ir kļuvusi ērtāka, cik milzīga izvēle ir kosmētikas veikalos un pats galvenais, ka dodoties pie friziera, mums nav jāuztraucas, ka mūs nogalinās fēns. Šajā rakstā apkopoju dažas bildes, kur var redzēt kā agrāk sievietes rūpējās par sevi.
Maska, kuru uzvelkot, galvai tiek piegādāts gaiss, kas imitē pastaigu kalnos.
Procedūra, kuras laikā tiek "atsaldēti" vasaras raibumi, izmantojot dažādas ķimikālijas, līdz ar to bija jāelpo caur speciālu trubiņu. 
Maska, kas it kā nostiepa sejas ādu.
Tiek nomērīta sejas simetrija un proporcionalitāte.
MaxFactor tonālais, kas principā sola to pašu, ko sola mūsdienu tonālie krēmi.
Šāda dilemma moka arī mūsdienu dāmas... 
 
Pirmais tonālais/pūderis no Maxfactor. 
Būtu interesanti, ja arī manā ģimenē būtu saglabājies kaut kas no vecmāmiņas top beauty produktiem. :D 
 
 
Manuprāt, šis trio bija katras tā laika dāmas arsenālā - vazelīns, laineris un balinošs krēms.  
 
 
Manuprāt, nekas daudz mūsdienās nav mainījies, ja nu vienīgi kosmētikas sastāvs, taču izskats un solījumi ir vieni un tie paši. Vienīgais par ko man ir liels prieks, ka mūsdienu frizieru un kosmetologu iekārtas neizskatās kā spīdzināšanas aparāti. 
Kā domājat jūs?

Bildes ņemtas no Google/Pictures are from Google

9 komentāri:

  1. Izskatās.. Iespaidīgi! Un piekrītu, ir tik forši, ka esam tik tālu attīstījušies, citādāk skatos uz bildēm un brīnos, kā dāmas kam tādam varēja piekrist. :D

    http://happinessvictim.blogspot.com
    x

    AtbildētDzēst
  2. Interesants raksts, visnotaļ liek priecaties par šodienu !:))
    lopiparmetra.blogspot.com

    AtbildētDzēst
  3. Tie iepakojumi!!
    Ja vien tagad visiem produktiem tie būtu tikpat glīti! :]]

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti iespaidīgi. Bet iepakojumi fantastiski kvalitātes ziņā.

    AtbildētDzēst
  5. Tā Max Factor tonālā pudelīte, tik glīta un sievišķīga. :) Domāju, ka tajos laikos liela nozīme bija tam kā šādi produkti un to iepakojumi izskatījās no estētiskās puses. Mūsdienās tam tik liela nozīme vairs netiek piešķirta. Žēl, jo es tādu pudelīti nopirktu :)

    AtbildētDzēst
  6. Interesantas bildes un apraksti :) Grūti iedomāties, ka katrai mūsdienu procedūrai bija pirmsākumi. šķite, ka viss uzreiz sākās ar lāzertehnoloģijām.

    AtbildētDzēst
  7. Šis bija super inčīgs raksts, pati nekad nebūtu iedomājusies uzmeklēt šādu informāciju. ;) Par kaut kādām lietām es priecājos, ka tādas mums vairs nav, bet ir daudzas sievišķīgas lietas, kuras mūsdienās ir pazudušas uz neatgriezšanos. Sievietes ir kļuvušas daudz mazāk sievišķīgākas kā agrāk. :(

    AtbildētDzēst
  8. Super raksts. Tiešām priecajos, ka mūsdienās viss ir daudz vienkāršāks :)

    AtbildētDzēst
  9. Interesants raksts. :) Šis tas jau bija zināms, jo atceros kādreiz Nakstsmeita par šiem brīnumiem jau rakstīja, bet par dekoratīvo bija interesanti. Kā saka Laura, tiešām sievietes ir palikušas mazāk sievišķīgas, bet ir lietas, kas mums ir nākušas pozītīvā ievirzē. :) Priecājos, ka nav ikdienā tonālie vai pūderi jālieto ar svina piemaisījumiem :D

    AtbildētDzēst