pirmdiena, 2012. gada 12. novembris

Iepirkšanās internetā

Sveikiņi!


Mani vienmēr ir vilinājuši veikali... Jebkādi veikali! ;D Pēdējā laikā apsveru domu pasūtīt kaut ko no kosmētikas www.amazon.com. Taču esmu pavisam jauniņā visās šajās lietās. Internetā esmu pirkusi tikai biļetes kino, teātrim utt., bet kosmētiku nekad nēesmu pasūtījusi. Ebay pat necenšos līst iekšā, jo es tur pilnīgi neko nesaprotu, amazone kaut kā tomēr vieglāk. 
Kā ir ar to iepirkšanos internetā? Kādi padomi? Kā ar to shipping, cik tas maksā? Es tā sapratu, ja amazone pasūti kaut ko par 25 vai vairāk dolāriem, tad shipping ir par brīvu. 

Visā visumā, kāda jums ir pieredze ar iepirkšanos internetā? Man šķiet, ka daudziem šis jautājums ir ļoti aktuāls! ;)

12 comments:

  1. pēdējo reizi no amazon pasūtīju kaut ko pirms vairāk kā 2 gadiem. Sūtīju principā diskus un grāmatas, jo pēdējos mēnešos neko citu neļāva īsti sūtīt uz LV. ja pareizi atceros, jāskatās no kuras noliktavas šos sūta- Vācijas vai ASV. Ja no vācijas it kā varēja dabūt arī ko citu.

    kosmētiku esmu sūtījusi arī no ebay- parasti skatos, lai bilde būtu pasūdīga;D jo tad ir lielāka iespēja, ka vienkārši parasts cilvēks ir to ielicis (lielāka iespēja, ka produkts būs oriģināls, un skatos arī, lai nebūtu pārdots ļoti daudz, jo arī tas parasti nozīmē, ka produkts nav oriģināls.

    ceru, ka saprati;D

    drīzumā vispār grasījos taisīt savu interneta veikalu ceļvedi, haha;D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ā, tad vajag skatīties, lai būtu no ASV. citās valstīs var kaut ko ne to, ko vajag iesmērēt? :D
      ūŪū, ar nepacietību gaidīšu tavu interneta veikalu ceļvedi!!! ;)

      Dzēst
  2. Es jau kādu pus gadu cenšos saņemties lai pasūtītu kaut ko internetā, bet ņemot vērā faktu, ka to nekad neesmu darijusi, tad tā arī nevaru saņemties. Ja pasūtīsi, tad pastāsti kā tev gāja.

    Lūdzu aizpildi anketu! Tie ir tikai 5 jautājumi! Latviešu val. mājasdarbs.
    http://www.visidati.lv/aptauja/733086929/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. vai ne, man tieši tas pats! ;D
      aizpildīju anketu. ;)

      Dzēst
  3. ar ASV un citām valstīm, kas nav ES, ir jāskatās, jo, ja preces vērtība kopā ar shipping pārsniedz 10 eiro, tad prece ir jāatumito. Es parasti iepērkos ebay, ja sūtu no ne Es valstīm, tad pērku kko tiešām lētu zem 10 eiro vai arī cenšos ar pārdevēju sarunāt, lai norāda vērtību mazāku ka 10 eiro. Bet parasti ļoti rēķinu vai nesanāk izdevīgāk pirkt no kāda UK pardevēja un samaksāt nedaudz dārgāk nekā sūtīt no ne ES un vēl atmuitot.

    tad vēl esmu http://eu.strawberrynet.com/perfume/?trackid=1040102005&gclid=CL720JqyyrMCFRJ7cAodDA4APA pasūtījui šeit smaržas draugam un sev dažas lietas - vienreiz izgāja cauri bez muitas nodevām, lai gan kopsumma bija kādi 30 ls, pārējās reizes gāja caur muitu un vienreiz nācās samaksāt papildus apmēram 5 ls, ko pēc kāda laika strawberrynet man atmaksāja (kad atstāju sliktu atsauksmi un pasūdzējos par to, ka viņi piedāva atmaksāt, bet uz manu claim nereaģē :D ), bet tas viņiem nav jādara, to viņi atmaksā no labas gribas :)

    īsāk sakot - ja negribi lieki maksāt, tad skaties, no kuras valsts sūtas preci :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ārprāts, tas viss izklausās tik sarežģīti!! jāatmuito? kā tas ir? jāmaksā lielākas summas? :D

      Dzēst
    2. tev vnk jāmaksā muitas nodoklis, par to, ka tu ieved no ne es valstīm preces, ja summa pārsniedz 10 eiro. respektīvi, tev kopsumma ir 20 eiro, tad nu no tiem 20 eiro tev kaut kādi procenti ir jāsamaksā. es īsti nearceros, cik, tāpēc precīzi nepateikšu, bet varētu būt tie 21%, ja nemaldos. ja sūti ar pasta starpniecību, tad to vnk pastā nomaksā (summu viņi tev jau būs sarēķinājuši). vnk turies pie Eiropas lapām un viss būs kārtībā un nekas nebūs jāpārmaksā. un kā jau zemāk rakstīts, ja domā par amazoni, tad sūti no co.uk. tas pats ar ebay - es tikai no ebay.co.uk. tas tikai izklausās sarežģīti, es arī agrāk baidījos, bet tad, kad vienreiz samaksāju nodokļus, tad tagad skatos līdzi :D esmu gan sūtījusi, apzinoties, ka man būs jāpiemaksā, bet tad es to lietu ļoti, ļoti gribēju :D

      Dzēst
  4. Labāk ir pasūtīt nevis no amazon.com , bet amazon.co.uk
    Tad nav nodoklis, ja summa nepārsniedz tos 10euro, vai kā tā. :D Un ātrāk atnāk un iespējams pasūtīt ne tikai kosmētiku, bet arī elektroniku, jo no amazon.com to nevar...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ooo, noderīgi! es visu laiku svārstījos starp amarikāņu un angļu amozoni. :D tagad zināšu!

      Dzēst
  5. esmu no ebay.com sūtījusi arī lietas virs Ls 100 kopsummā. nekad nav bijuši jāmaksā nodokļi. Tas, manuprāt, ir kā paveicas.
    zinu, ka ar iherbu ir baigie nodokļu čakari, bet ļoti gribas real techniques otas.


    un runājot par agrāko amazoni- tētis vienmēr diskus skatījās no Vācijas, jo dažreiz atsevišķus no ASV uz Latviju nesūtīja, un tas protams bija arī igāk.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Real Techniques var nopirkt Stockmann! Dolāri pret latiem gan.

      Alisei -
      par Amazon un bezmaksas piegādi - tas attiecas tikai uz mītnes valsti, respektīvi, USA vai UK, par piegādi man vienmēr ir bijis jāmaksā, turklāt Amazon piegādes cenas nav neko zemas (es gan grāmatas un DVD tikai esmu pasūtījusi). Kosmētikas pasūtīšanai ir citas mājaslapas, kā feelunique.com vai lookfantastic.com u.c.

      Dzēst
  6. http://cherriya.blogspot.com/2012/11/info.html

    AtbildētDzēst